cor meum - quintus


Elkezdenek kiderülni dolgok. Oh boi.




Másnap Rey még alszik, amikor Kylo kimászik az ágyból, magára kapja a ruháit és reméli, hogy még időben le tud lépni ahhoz, hogy ne kelljen kínosan magyarázkodnia. Imái nem hallgattatnak meg, mert a szobából kilépve azonnal két szempár szegeződik rá. Poe Dameron meglepően nagy szarevő mosolyától egyből a falra tudna mászni, de Finn csak összehúzott szemekkel méregeti; ezt az egyet legalább Kylo is megérti.

- Halihó, cukipofa. Milyen volt az estéd? - köszön neki Poe, ő meg csak kínosan toporog az ajtóban állva. - Csatlakozz hozzánk, sütöttem palacsintát. Én Poe vagyok.

Kylo elhúzza a száját; mintha nem tudná. Az egész iskola Poe Dameron szurkolólánykáitól hangos a folyosókon és nincs egy olyan tanár se, aki ne olvadna el az elragadó mosolyától. Kár, hogy kilométerekről süt róla, hogy meleg.

- Azt hiszem, kihagynám - próbál meg az ajtó felé indulni Kylo, de Finn megállítja.

- Akkor most tisztázzuk, sötét lovag, leülsz mellénk és eszel - szólal fel, Kylo meg kihívásnak érzi a hangját, szóval csak ráharap a nyelvére és kihúzza az asztalfőn a széket Finnel szemben.

- Ez a méregzsák itt Finn - mondja Poe kettejük közé rakva egy tál palacsintát. - A légynek se tudna ártani.

Kylo elmosolyodik, Finn meg csak puffog valamin.

- Úgy érzem, hogy muszáj tisztáznom veled, hogy bármilyen módon ártasz Reynek, kinyírok minden egyes embert a szobában veled kezdve.

- Biztosan - bólogat szarkasztikusan Poe.

- Poe-val kezdve.

Poe végre leül kettejük közé, és elszakítja az egyre sűrűsödő gomolyfelhőt a két medikus között; 
Kylo elszántan néz maga elé. Láthatóan nem hatott rá a megfélemlítés.

- Ne is zavartasd magad - mondja Poe. - Csak félti Reyt.

Kylo csak elmosolyodik, kezeit összefűzi maga előtt. A fölénye még egy kicsit elbódítja a gondolatait.

- Mégis miért viselkedsz úgy, mintha olyan törékeny lenne? - húzza össze a szemöldökét, Finn meg felháborodik.

- Mert az is.

- Csak azért, mert gyógyszereket szed, nem gyengébb, mint bárki más. Nem kevesebb - szűri a fogai között Kylo. Sosem hitte, hogy egyszer ebbe a beszélgetésbe fog belebonyolódni.

- Ja, a probléma csak a bizalmi nehézségeivel meg az elhagyásos komplexusaival kezdődik.

Kylo összezavarodik, mert nem érti, hogy Finn, hogyan lyukadt ki erre a pontra. Reynek sok problémája van; forrófejű, naiv, néha manipulálható, a szociális szorongása pedig gyakran készteti arra, hogy kerülőutakat találjon egy feladat teljesítésére, de a legtöbbet mindig a javára tudja fordítani. A bizalom hiánya, vagy az elhagyatottság érzése új volt, ismeretlen, Kylo meg nem értheti.

- Miről beszélsz?

Finn előtt Poe szólal meg, visszafogva ezzel a lakótársát.

- Hát nem tudtad? - húzza össze a szemét, és ijesztő, ahogy komoly lesz az arca. - Reyt örökbe fogadták.

Kylo megdöbbenve nézi a két férfit, és a fejében összeáll egy kirakós, ami pillanatokon belül lerombolja minden eddigi gondolatát.

- Ezt nem tudtam - ismeri be, Finn meg győztes mosollyal dől hátra.

- Hát igen, ez nem olyasmi, amiről csak úgy bárkivel beszél.

Kylo feláll a székről és az ajtó felé veszi az irányt. Poe kérdőn utána fordul, Finn meg tüntetőleg összefonja maga előtt a karját. Kylo ujjai már a kilincsen vannak, amikor meghallja a másik orvos tanhallgató hangját.

- Jobb, hogyha békén hagyod, mielőtt még te is összetöröd

Kylo ujjai megfeszülnek a kilincsen, de nem fordul vissza; a gondolatai között szöget ver egy elhatározás, amit a provokáció dühítő ténye sem tud megingatni.

- Köszönöm a reggelit - mondja Kylo, aztán becsapja maga után az ajtót.




Rey a vizsgákra készül és az elmúlt hetek alatt kevesebbet alszik, mint ami egy felnőtt patkány számára egészséges lenne. Ezt tanulta meg a könyvekből. A baj csak az, hogy másra nem emlékszik.
A vizsgaidőszak valahogy kiesik neki, mert könyvek és jegyzetek tömegeiben fürdik és úgy sejti, talán trauma érte az agyát; azt mondják, a rossz emlékeket törli az elménk.

Szóval valahogy túléli a vizsgákat, a javán át is megy. Újévre csak egy marad neki, szóval pihenni akar és végkimerülésben meghalni egy kicsit, amikor Maz hazaküldi a kávézóból.

- Mindjárt karácsony, legyél kicsit a szeretteiddel - mondja, Rey meg bólint, mert hogy mondhatná meg neki, hogy a karácsonyt egyedül tölti.

Otthon betakarózik a paplanok alá, magára húzva az összes takarót, amit a szobában talál és megkönnyebbülve legalább három napig alszik. Vagyis úgy érzi.

Amikor Finnt újra látja, elégtétellel vizsgálja meg rajta a fellelhető szenvedés nyomait; a szeme alatt hordhatja a könyveit a táskáiban, a keze pedig remeg a túlzott energiaital beviteltől. Együttérzéssel fogadják egymást és egy egész délutánt a tévé előtt gubbasztanak, hogy aztán mélyről jövő gyűlölettel nézzék végig, ahogy Poe kisimultan és élettel telin végigugrál a nappaliban.

- Utállak - suttogja Finn, ahogy a barátjuk mellé zuhan a kanapéra.

- Mindketten nagyon csinosak vagytok - mondja Poe, ők meg csak felnyögnek. - Adnék értetek, úgy három tevét.

Reynek a következő pár nap megint kiesik, mert az egész a vizsgák utáni levertségének regenerálódásával telik. A gyógyszere elfogy, de úgy dönt, hogy nem vált ki új adagot, amíg az új szemeszter nem kezdődik. Valahogy, amikor feleszmél a ház tele van karácsonyi dísszel, Finn pedig egy fát díszít a TV mellett. Mézeskalács illat terjeng a szobában; Poe és a köténye elválaszthatatlan társakká váltak.

- Mit kerestek még itt? - nevet Rey, mert úgy volt, hogy a fiúk otthon töltik az ünnepeket.

- A szüleim Guatemalába utaztak, nekem pedig nem volt túl sok kedvem repülőre ülni - mondja Poe, 
Finn meg küzd a szúrós ágakkal, ahogy a tartóba erőszakolja a fát.

A fenyő egy nyekkenéssel adja meg magát.

- Én csak huszonötödikére megyek haza. A szüleim egy köpésre laknak.

Szóval a Szenteste jól telik, mert Poe pulykát csinál meg legalább egy hadseregnek elég édességet; olyan tömény az összes, hogy Rey önmagával hadakozva tömi a szájába az összes falatot. Valahonnan pezsgő is kerül, így a lány már felettébb jól érzi magát, amikor valaki kopogtat az ajtón.

A mosoly azonban döbbenetté fagy, mert Kylo felé tornyosul az ajtóban és egy szörnyű nagy kabátban teljesen elveszik az alakja.

- Te... - nyögi ki Rey, mert a harag elkezd gyűlni az öklében.

Kylo azóta nem mutatta magát, amióta Rey összefoltozta a lábát. Nem jelent meg az egyetemen; vagy ha igen, hát jól titkolta. A vizsgáit talán januárra tehette, vagy teljesen más időpontokba, mint Rey, mert az elmúlt hetek alatt egyszer sem találkoztak.

- Én... - jön zavarba Kylo; ő is érzi a feszültséget. - Remélem nem zavartam meg semmi fontosat.

Rey kilép az ajtó elé, bezárva maga után azt és a pulóverét jobban összehúzza maga körül. Már elkezdett havazni.

- Csak egy kicsit ünnepelünk - süti le a szemét Rey; az indulatai egyelőre megnyugszanak. - Nem láttalak egy ideje.

- Csak egy kis szünetre volt szükségem - sóhajt Kylo és mindketten tudják, hogy ez csak egy ócska próbálkozás.

- És hogy vagy? - kérdezi Rey, de a hangja nem igazán árulja el, hogy mennyire nem érdekli. Csak a megszokás.

A férfi keze remeg, az egyiket a kabátja belső zsebébe rejti; Rey úgy hiszi, talán újabb seb van ott.

- Rendben vagyok. Csak gondoltam beugrom, hogy odaadjam ezt. Aztán megyek is.

Rey kezébe egy apró, vörös dobozt nyom, ami arany szalaggal van bekötve. Rey értetlenül veszi át tőle és a torkáig telik a bűntudat; ő nem vett semmit.

- Én nem is gondoltam rád - dadogja, Kylo meg elmosolyodik.

- Semmi gond. Megvan rá az okod, hogy...

- Köszönöm - szakítja félbe Rey és elveszi a pulóvere zsebébe a dobozkát.

- Lenne még valami - húzza elő a belső zsebéből Kylo a kezét és valami szőrös van benne.

Rey először nem látja a gyér fényben, de aztán kiveszi az apró állat fejecskéjét, ahogy ásít egyet Kylo kezében. Az apró corgi lassan pislog párat, Rey meg azonnal elolvad a látványra, ahogy átveszi a férfitől.

- Jézusom, de aranyos.

- Mesélted, hogy Poe szeretne egyet - magyarázza Kylo; mintha újra zavarban lenne.

Rey ringatni kezdi az apró ebet, az meg a nagy, fekete szemeivel csak kíváncsian nézi; apró orra a lány haját szimatolja. Kylo ellép mellőle, és csak halkan figyeli, ahogy Rey a kutya fejét simogatja.
Végül a lány ránéz és az ajtó felé lép egyet.

- Várj meg, mindjárt jövök - mondja, Kylo meg hallja bentről a felkiáltó Poe izgatott hangját.

- JÉZUSOM, BB8!

Nevetés, meg csörömpölés hallatszik, és egy pillanat múlva Rey megint előtte áll, arcán sugárzik az öröm, és ettől Kylo arca is egy kicsit meglágyul.

- Boldog karácsonyt - mondja, majd a férfi ajkaihoz hajol és egy apró csókot lehel rá.

Kylo megszilárdul az ajkai alatt, csak hogy utána a semmibe kapva hajoljon a lány után. Rey szégyenlősen néz a férfira, ő meg zavartan fohászkodik a szívének, hogy csendesedjen le, mert talán felébreszti az egész környék figyelmét, ha nem hallgat el azonnal.

- Boldog karácsonyt - suttogja végül, és darabos léptekkel megindul a kocsija felé, aztán elhajt, Rey meg csak az ajkaira simított ujjbegyekkel figyeli a távolodó autót.




Rey nem találta a helyét a teletömött kávézóban. Újév estéje van, kezében pezsgő és egy fekete koktélruhába bújtatta magát, remélve, hogy elmerülhet a kedvtelenség édes mocsarában; valahogy érezte, hogy úgysem fog eljönni az, akire vár. A tüdeje nehezen telik meg levegővel, ahogy az emberseregre telepedik a tekintete, ezért iszik, amennyit bírt.

Az Ach-To elég népszerű helynek bizonyul a szilveszter ünneplésére, még úgy is, hogy az utakat fél méteren hó teperte el a reggeli viharban, és a legtöbb ember inkább otthon maradt ünnepelni. Rey is ezt tervezte, de Finn karon ragadta, és megtiltotta, hogy a jó öreg hagyományos buliból kimaradjon. Rey nem ismeri a jelenlévők negyedét sem.

Poe végül a rágcsálnivalóknál találja meg; Rey szégyentelenül benyomott már öt minifánkot és most a koktélvirslivel szemez.

- Mikor tervezed elmondani nekünk? - lép mögé, Reyt meg kirázza a hideg. Ijedten fordul szembe Poe-val.

- És te mikor tervezed elmondani neki? - vág vissza Rey, arcával egyenesen Finnre bök.

Poe csak idegesen lépeget egy helyben, kezében a sörösüveget megszorongatja. Igazán csinosan öltözött fel, állapítja meg Rey; a fehér ing és fekete nadrág kettőséhez különösen jól passzolt az aranyozott, csillogós mellény.

- Fogalmam sincs, hogy miről beszélsz - mondja Poe, Rey meg csak mosolyog a dadogáson. - 
Ellenben te tudod, hogy én miről beszélek.

- Őszintén nem - rázza a fejét Rey. Ez a játék kezd nevetségessé válni.

- Te meg Kylo. Mi van köztetek?

- Barátok vagyunk - fordul vissza Rey az asztalhoz, hogy ne lássa Poe kételkedő arcát.

- Nem. Nem vagytok. Mi ketten vagyunk azok. Van különbség.

Rey a pezsgőjét a szájához emeli; igazán nincs kedve ezt a témát most megbeszélni.

- Figyelj, nem tudom, mit mondhatnék - rántja meg a vállát, Poe arca egy kicsit megenyhül. - Mi csak... Azt se tudom, mi van köztünk. Olyan furcsa.

- Miért nem jött el ma?

- Mert lökött - sír fel Rey, Poe meg legszívesebben addig rázná, ameddig egy kevés értelem kerül a fejébe. - Nem tudom, oké?

- Van egyáltalán bármi, amit tudsz róla a felszínes dolgokon kívül? - emeli fel a hangját Poe, Rey meg meghátrál, pedig tudja, hogy a barátja csak aggódik.

Elgondolkodva figyeli a férfi jellegzetes gesztusait; a levegőben hadonászó kezeket, meg az aggodalmas, összehúzott szemöldököt, ahogy a lány szemébe fúrja a sajátját. A gondolatai most nem az övék, mert úgy folyik az agyában, mint az alkohol, felhígítva a józan eszét egy pillanatra. Aztán szilárd lesz minden, eljutnak Poe szavai az agyáig.

- Mit csinál, amikor nem veled van? Milyenek a szülei? Hogyan viselkedik más emberekkel?

Rey feje zsong, mert Poe-nak igaza van, nem tud semmit, ami lényeges; nem ért semmit, ami számít. Kylo számára csak egy jól reklámozott idegen; még csak a valódi nevén sem szólította soha. Ben Solo: hiszen a gondolatai is furcsán táncolnak a név körül.

- Miért viselkedsz most így? - néz idegesen Poe szemébe, az meg végre látja Reyben a gyengeséget, mert közelebb lép hozzá és ölelésbe vonja.

- Csak aggódom érted, Rey - suttogja. - Pletykák keringenek az egyetemen Kylóról. Nem a legjobb ember, akinek a közelében lehetsz.

- Miféle pletykák? - tolja el magától Rey; a szemfestéke kezd elmosódni.

- Rossz dolgokról szólóak. Csak hagyd ki magadat az egészből, jó?

Rey bólint és Poe a táncparkettre húzza, ahol forgatni kezdi őt, és a cseppek a szeméből hullanak a konfettivel szórt csempére.

- Tudod, van egy ajánlatom - mondja Rey, miközben Poe pörgetni kezdi.

Éjfélkor Poe a visszaszámlálás utolsó pillanatában megcsókolja Finnt, aki meglepve fonja a nyaka köré a kezeit. Rey boldog, de a mosolyába üröm keveredik; megígérte a csókért cserébe, hogy elkerüli Kylot.



Reynek nem nehéz újra a tanulásra koncentrálni; kizárja vele az összes gondolatát egy magas, problémás férfival kapcsolatban. A vizsgája egyre közeledik és elszámolta magát azzal kapcsolatban, mikor lenne érdemes elkezdeni a tanulást. Éjszakákig marad a campus könyvtárában; ameddig a szeme nem adja fel a küzdelmet. Az egyik kedden egy csomó papírral az arcán ébred fel, és csak akkor jön rá, hogy elaludt, amikor a nyálát törölgeti a tankönyvről.

Elindul haza; már minden sötét, csak a kijáratnál ég a villany, egyébként csak a hold fénye süt be az ablakokon. A koponyája mögött valami kopog; a kislánykori félelmei sikítoznak a sötét csempéken visszhangzó talpa felé, és nyugtatnia kell magát. A sötétben nincsenek szörnyetegek.

Megtorpan, amikor az ajtón kilépve beszélgetést hall. Először figyelmen kívül akarja hagyni; tovább sétálni a buszmegálló felé és bezuhanni az ágyába, de a mély, duruzsoló hangot azonnal megismeri.

- Itt van, amit kértél és most már takarodj innen - ad át Kylo egy dobozt egy másik férfinak, benne tabletták és különböző kis fiolák.

- Végre valamire használható is vagy, Solo - mondja a Hux, és elsétál a másik irányba; egyre távolodik.

Rey lába legyökerezik a látványra; az agya azonnal kétségbeesetten kattogni kezd, mert nem tudja megérteni a látványt, pedig tiszta az egész és világos. Mégis, mintha mindent egy üveglapon keresztül nézett volna végig, ami elhomályosítja a legfontosabb részeket; valami nem egész, valami hiányzik.

Kylo a parkoló felé indul, Rey meg gondolkodás nélkül követi őt; lába úgy viszi, mint ami előre tudja minden szándékát. Pedig Rey keze reszket, és a szája szeglete remegni kezd az elfojtott indulattól.

Kylo csak akkor veszi észre, amikor lépésekre van tőle; szeme azonnal megriad a látványra, mert Rey íriszei az este sötétjében is élesen villannak meg.

- Nem hiszem el - lép felé, tenyere élesen csattan a férfi arcán.

- Rey... - nyögi Kylo, ahogy elkapja a csuklót, de a lány kiszabadul és hátra lép.

- Egy kibaszott díler vagy? - emeli fel a hangját Rey; nem ismer magára, szinte már hisztérikus.

- Rey, hallgass meg.

- Mégis miért? Talán van erre valami elfogadható magyarázatod? - kérdezi Rey; az irányítás az ujjai között kígyóként siklik végig a föld felé.

Kylo közelebb lép, a szája kicsattant az ütéstől, szóval csak a kézfejével letörli a vért és megfogja Rey csuklóját. Meggörnyed, hogy a lány szemébe nézhessen; Rey benne ijedtséget lát és bizonytalanságot.

- Nincs, viszont, ha továbbra is így viselkedsz, pánikrohamod lesz - dadogja Kylo; pont olyan ideges, mint a lány.

- Szerintem elég nyomós okom van, hogy így viselkedjek.

- Igen, ez így van. Most pedig nyugodj meg, megbeszélhetjük ezt - próbál értelmesen beszélni hozzá a férfi, de Rey csak hitetlenül felnevet.

- Mégis hogy képzeled, hogy ezt csak úgy megbeszélhetjük? Mintha csak a hűtőben felejtett lejárt tejről lenne szó - hadakozik a lány. - Bár lenne pár kérdésem. Talán lopod a gyógyszereket vagy csak a labort használod, hogy főzz egy kevés drogot? Nem gondolsz azokra az életekre, amiket ezzel tönkreteszel? Nagyon sok beteg embernek lenne szüksége azokra a gyógyszerekre, te meg itt önkényesen...

Rey nem tudja befejezni a mondatot, mert Kylo egy csókkal belé fojtja a gondolatait. A férfiből árad a menta illat, meg valami fűszeres, amit Rey nem tud beazonosítani, de elárasztja az érzékeit és tompítani kezdik az indulatát. Kylo ügyetlen, de határozott; Rey hagyja pár pillanatra, hogy ez megnyugtassa. A puha, meleg ajkak a sajátján és a remegő kéz a derekára tapadva próbálják elsimítani a haragját.

- Mégis mi volt ez? - tolja el végül Kylót magától, az meg csak zavarodottan néz.

- Csak azt akartam, hogy elhallgass végre - süti le a szemét Kylo; Rey meg nem tudja mit mondhatna, vagy mit reagálhatna, mert a fejében káosz van és a szíve dübörög. - Fogalmad sincs, hogy mibe keverted magad.

- Te vagy az, aki bajban van.

- Elhallgatnál egy kicsit végre? - csattan fel a férfi és ez az a pillanat, amikor Rey szándékai és esze között elszakad az összekötő fonál.

Rey újra felé hajol, erősen szorítja a szájat a másikéra, érzi a nyelvén a vér fémes ízét. Kylo felnyög a hirtelen jövő ingerlésre; kezével a lányt a derekánál fogva a kocsi oldalának szegezi. Rey hagyja, hogy a nyelvével végigsimítsa az alsó ajkát, aztán a férfi szájába harap, akiben ettől a harag csak még inkább fellobban; a keze ügyetlenül keresi a hátsó ajtó kilincsét.

Rey úgy kerül a hátsó ülésre, hogy csak akkor válik el a férfitól, amikor az maga utan bezárva az ajtót felé mászik. A hely szűkös, Kylo túl masszív az egész szituációhoz, ezért szinte a levegőt is kiszorítja kettejük közül, de Rey sosem érezte magát ennyire elevennek.

Szaggatott mozdulatokkal próbálják leszedni magukról a kabátokat, Kylo mindkettejükét a vezető ülés felé dobja. Rey zavarodottan néz rá; a röpke pillanatban elárasztja az agyát a gondolat,  hogy amit éppen tesz, szemben áll minden elhatározással, amit eddig magának tett. Kylo megáll felette, kezeivel az ülésekbe kapaszkodik, szemével a lányét keresi. Rey bólint egyet a fel nem tett kérdésre, de Kylo nem mozdul.

Rey végül a férfi pólójába markol és elkezdi húzni le róla, a vászondarab a padlóra kerül. A homályban látja Kylo húsában az eleven hegeket; néhány újabb és vad vörös, néhány már csak csendes ezüst színű. A férfi azonban eltereli a figyelmét, ahogy a pólója alá nyúl, végigsimítva a puha bőrön a ruha alatt. Rey felnyög, szemeit erősen összeszorítja, nehogy átlássa a valóságot.

- Nézz rám - csókol a nyakába Kylo, Rey meg csak megrázza a fejét. - Nézz rám Rey. 

Kylo arca közel van hozzá, amikor kinyitja a szemét és lassan újabb csókot kap; talán még százat és ezret, nem tudja, mert a füle cseng és a látása homályossá fakul. Érzi, ahogy Kylo kigombolja az ingét, azt várja, hogy mikor fogja szétszaggatni a gombokat, de Kylo türelmes és alapos, és amikor levetkőzteti a lányt, a mellkasára hajol; a kezével a bordáinál tartja a vékony testet.

Kylo türelme eddig tart, mert a keze a nadrágjánál már nem olyan ügyes, a határozott mozdulatoktól a gomb és a cipzár darabjaira hullik; Rey felnyög idegességében.

Kylo csak egy csókkal fojtja belé a gondolatait, miközben lehúzza a lányról a nadrágot. Ahogy fekszenek egymásba gabalyodva az kényelmetlen, ezért Kylo csak térdig tolja az alsóját, a többivel nem bajlódik. A lány lábát maga köré fonja, ahogy közéjük fekszik, Rey pedig felsír, amikor megérzi Kylót. Pára ülepszik az ablakra, pedig a téli hideg beszökik a rések között és Kylo a lány szájára tapasztja a nedves tenyerét, ahogy nagyokat lök rajta. Rey meg sem próbálja visszafogni a hangját.

A férfi hajába kapaszkodik, az meg a vállába harap; másnap nyoma marad, ebben Rey biztos. A mozgásuk nem egyenletes; mint két elektromos kisülés csapódnak egymásba és Reynek fáj, de élvezi, szóval erősebben szorítja magához a férfit.

Percekig pihennek utána; Kylo haja a homlokára tapad, ahogy a lány mellkasának dől. Takaróként teríti be a meztelen testét, Rey arca meg kipirultan hajol a fekete hajba. Kezeivel körülfonja a férfi vállát, ujjai végigkövetik az apró hegeket.

Óráknak tűnő hallgatás után Kylo szólal meg.

- Akkor most mi lesz?

Rey ordítani akar, de rekedt a hangja, szóval csak nyel egyet, ahogy végigköveti a tekintetével a tető repedéseit.

- Beszélnünk kell.

Megjegyzések

  1. Azta. o.o
    Várjál, most kicsit emésztenem kell...
    Áh, esélytelen.
    Szóval whoa. Ez elég... érdekes volt. Amikor felhoztam előzőleg, hogy nem történt semmi, nem gondoltam volna, hogy aztán szabályszerűen - öhm - löketet adsz nekik (rosszszójáték). Szóval a fejezet első felében arra gondoltam: "Decukik.", aztán a másodikban: "Miafranc." Mindkettő totál pozitív értelemben.
    Kezdem az elején. Azt hittem, Kylo simán lelép reggel, és kissé furcsa volt, hogy Poe ott marasztalta, Finn meg egy igazi negatív bátyó karakterében elküldte a fenébe. Az még furcsább, hogy Kylo ment is.
    Rey meg a vizsgaidőszak... Nos, igen, tudjuk, értjük. :"D
    Bevallom, stilisztikailag kicsit eltér a többitől ez a fejezet, ami nem baj, mert lazult az írás így, és csöppet átláthatóbb, bár azt is eredményezte, hogy egyes helyeken nem passzol a stílus az előzőekhez, de szerintem ez be fog állni idővel. :)
    A fejezet második feléhez meg... Sejtettem, hogyha medikusnak készülnek, akkor Kylo valami ilyesféle csalfaságra képes, csak azt nem értem, hogy akkor miért szerez olyan durva sebeket. Huxnak nem hinném, hogy ennyi ereje lenne, de gondolom jönnek majd az AU-rohamosztagosok meg AU-Snoke vagy ilyesmi. Poe helyében én is felvetettem volna, hogy akkor Kylo kicsoda is...
    A vége meg. Az elején tökre örültem, hogy hú, Rey tett egy lépést előre, de aranyos, igaz, ehhez csak egy kiskutyás megvesztegetés kellett, és kivételesen nem Kylo kiskutya szemeiről van szó, hanem egy valódiról. Aztán a végére Reyt bedobják a hátsóülésre. o.o Azzal a jelenettel csak annyi a bajom, hogy nem tudtam eldönteni első olvasásra, hogy itt most beleegyezéses szex történt-e vagy sem, aztán második olvasásra úgy döntöttem, hogy legyen jó napom, és Rey is akarta. (Amúgy, azt megértem, hogy ez a sztori nem egy óvszerreklám, de ha Rey pénztelen, szorongásos, gyógyszert is szed, ki gondolná, hogy fogamzásgátlót is...? Hacsak persze nincs egyéb problémája, amire szednie kell, de attól még ez így elég spontán volt, és következménye is lehet.)
    Összességében... tetszett. :D Jah, tényleg, őszintén. Kicsit kusza, kicsit kapkodós, de legalább jól illusztrálja azt a kapkodást, amit ezek a végén leművelnek, szóval segáz. Köszönöm, hogy olvashattam, várom a következőt! :)

    Terra

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kylo meg Finn esetében az egész reggel egy nagy farokméregetés volt, és azért nem mondható el, hogy Kylo megszeppent és kikerült a képből, mert azért most is pont annyiszor jelent meg Rey életében, mint általában. (Mr. Edgelord a drága) Azért váltottam stílust talán, mert az első rész ugye Kylo szemszögéből látható, más gondolatai, hozzáállása van a dolgokhoz, kicsit agresszívabb, nyersebb, mint Rey, aztán onnan nehéz visszahozni a szálat.
      Szegény Kylot viszont pont annyi abúzus éri most is, mint a filmben, csak ez itt átcsap fizikai tettekbe, és hát nem csak egyszerű drogkereskedelemről van itt szó, szóval a sebeknek is magyarázata lesz. (Hux a légynek se ártana - összekoszolná vele a designer kabátját.)
      Természetesen a szex beleegyezéssel történt, ha Rey nem akarta volna egyszerűen gyomron térdeli a kedves Kylot, és emellett a megszakítás csodás módszerét használták, mert azért nem hülyék szegénykéim. Csak kicsit.
      Az egész tett végül is egy furcsa feszültséglevezetésnek tudható be, de erről és a következményekről úgyis lesz még szó.
      Köszi, hogy írtál.:)

      Törlés
  2. Azta, én ilyen végre nem számítottam... :O Azt hittem, hogy nem fognak eljutni odáig... Most kicsit sokkot kaptam, de jó értelemben. Viszont ezt még meg kell emésztenem. Remélem, most már tényleg jobban belelátunk Ben világába is. Ne csak testileg, hanem lelkileg is legyenek egymáséi! Poe pedig örülök, hogy belement a csókba Finnel, kíváncsi vagyok, mennyiben lesz másabb légkör a házban emiatt. :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon