cor meum - octavus



Oh boi.

Rey egy hatalmas fal előtt áll teletűzve papírral, cetlikkel, piros és kék gombtűk irányítják a fonalakat a térképeken és képek vannak melléjük hegyezve; Kylo is rajta van. A kezével végigsimít az egyik újságkivágáson; nem hallja, ahogy Kenobi felügyelő mögé sétál.

- Nem te vagy az első, aki megkeres minket - mondja, a hangja megfáradt.

A férfi ősz haja rövidre van nyírva, a szakálla pedig olyan fehér már, hogy Rey szinte hóvakságot kap csak attól, hogy rápillant. Kezeit megpróbálja maga mellett tartani, de le van nyűgözve és nem tudja elterelni a gondolatait az előtte lévő faltól.

- Úgy sejtjük, hogy egy szörnyen nagy hálózat köti össze az embereket a kartellben - folytatja a férfi. - Ezren is lehetnek, vagy talán többen. Csak néhány gyanúsítottunk van, azok, akik valószínűleg fontosabb szerepet látnak el, de a gyanú meg az indíték semmit nem segít, ha a bizonyíték hiányzik.

- Ő kicsoda? - mutat a középen lévő képre; egy fonnyadt, sebhelyes öregember van rajta öltönybe bugyolálva.

- Snoke-nak hívják. Ennyit tudunk róla - sóhajt Kenobi. - Minden, amit megtaláltunk róla vagy titkosított, vagy nem létezik. Nagyon jól meg van rendezve az egész.

Rey megemészti az információkat és bólint, majd visszafordul a férfihoz. A felügyelő összefűzött kezekkel ül az íróasztala tetején és üveges szemmel nézi a kitűzött falat. Egy élet munkája lehet.

- Miért nem kapták még el őket? - húzza össze a szemöldökét a lány; minden megvan, ami kellhet hozzá.

- Nincs bizonyíték - rázza meg a fejét a férfi. - Könnyű vádaskodni teóriákra alapozva, de a bíróságnak ez vajmi kevés. A hálózatba pedig nem tudunk bejutni; magán körökben kereskednek csak, nagy mennyiségben. Egyéni személyként nem lehet tőlük szerezni semmilyen pirulát, így embert sem tudunk oda küldeni, hogy lebuktassa őket.

Rey keze ökölbe szorul a gondolatra; egy óriási bűnügyi hálózat, ami lefedi egész London területét és mindez egyetlen embernek a kezében nyugszik. Csak a gondolattól is libabőrös lett.

- Elég lenne egyetlen láncszem, és borulna az egész birodalom.

Reyben fellobban egy elhatározás, a szeme előtt kezd kirajzolódni a terve és a szíve összeszorul a gondolataira; idejönni is elég árulás volt, a szándékai már szinte merényletek. Nem biztos magában, de a gondolatai között valami az súgja, hogy helyes a döntése, ezért a férfi elé lép és határozottan a szemébe néz. Dübörög a vére az ereiben; sosem volt még ennyire ideges, mint most.

- Mi van akkor, ha én tudok szerezni? - kérdezi; a hangja megremeg.

- Hogy mi? - lepődik meg a felügyelő.

- Tudok szerezni drogot. Gyógyszert. Valamit.

Kenobi felügyelő arcán érzelmi színskála villog végig és egy pillanatra Rey kétségbe esik, hogy az öreg kora meg a sokkfaktor talán rossz hatással lehet a szívére, de ő csak megkapaszkodik az asztal szélében és úgy látszik, hogy gondolkozni kezd.

- Nos, ez esetben szükséges a tranzakcióról egy felvétel.

- Nem tudnék kamerázni - torpan meg a lány; a kezével körbeöleli magát. - Nem vagyok túl jó az álcázásban.

- Nem, nem, egy hanganyag. Az is elég lenne, egy elismerő vallomás - rázza meg a fejét a férfi. - Snoke említése. Egy szál, amin el tudunk indulni.

- Nem személyjogi sértés ez? - húzza össze a szemét idegesen a lány.

- Ebben az esetben az lenne a legkevesebb.

Rey fellelkesül egy percre, annak ellenére, hogy minden porcikája ellenzi azt, amit most meg szándékozik tenni, de bólint egyet és megpróbálja visszafojtani a könnyeit. Sosem gondolta, hogy egyszer így fog hátba támadni valakit; de egyszerűen csak nem hagyhatja, hogy ez tovább folytatódjon, különösen ha Kylo is csak magának árt vele.

- Szóval, ha megcsinálom a felvételt...

- Az lenne az a csoda, amire most szükségünk van.


Rey aznap este fáradtan ér haza, fájdalmasan ledobja magát a kanapéra és hallgat egy ideig. Poe a konyhából néz rá; az arcán aggodalom tükröződik, mint egy ijedt apának, aki most látja a lányát összeomlani. Egy tál levest kanalaz össze, ami még forró, és óvatosan Rey kezébe adja, ahogy leül mellé és átkarolja.

- Minden rendben van? - kérdezi, Rey meg csak fáradtan mosolyog.

Egy pár pillanatig nem beszélnek, majd a lány apró könnyei elkezdenek potyogni a föld felé. Poe óvatosan letöröli, ahogy maga felé fordítja az arcát.

- Tudod, hogy nekem bármit elmondhatsz.

Rey egy pár pillanatig habozik; nem tudja, mit tehetne, de a teher a vállán kezd túlnőni rajta. Nem tudja tovább egyedül cipelni.

- Segítened kell nekem, Poe.



Sötét van a parkolóban, amikor Rey utoléri Kylót. A férfi a tanterem ajtajában észrevette már, hogy a lány követi őt, de nem szól semmit; csak beül a Mustang nyúzott ülésére és vár. Rey pillanatok múlva követi őt; a kocsi ajtaja hangosan nyikorog, ahogy bevágja maga után és az anyósülésre ül. A lány szemében elszántság van és egy cseppnyi sebezhetőség, de Kylo arcán csak közöny látszik; nem kellett volna Reynek ide jönnie.

- Szükségem lenne egy szívességre - mondja a lány; a férfi szemében veszély csillan, a szemöldöke az égig szalad.

- Miben?

- Elfogyott a gyógyszerem és... És nincs pénzem új adagra.

Rey szájából úgy gurulnak ki a szavak, mintha tüzes vassal kellett volna kihúzni belőle. Szégyen lengi körbe az egész lényét és Kylo egy pillanatra elhiszi neki, hogy ennyire ártatlan.

- Te vagy az egyetlen, akit megkérhetek. Finn és Poe nem nézik jó szemmel, hogy gyógyszert szedek - próbálja kimagyarázni magát a lány, Kylo csak bólint.

Pár percig egyikük sem szólal meg; Rey úgy kapaszkodik a táskájába, mint egy rémült kislány.

- Biztos vagy ebben? Hogy bele akarsz folyni ebbe az egészbe? - kérdi óvatosan a férfi, és Rey torkában megakad a félelem, de bólint.

- Csak egyszeri alkalom. Sosem kérek többé ilyet.

- Rendben van.

Rey sóhajt egyet, majd ki akar szállni a kocsiból, de Kylo a csuklójára fonja az ujjait. A lány visszanéz rá; a fekete szemekben aggodalom van és valami, amit nem tud megmagyarázni. Ujjakat érez a hajába túrva, puha bőrt a szeme alatti pontot masszírozva. Rey arra vár, hogy Kylo előre hajoljon és megcsókolja; szinte érzi a száján a másik ízét, keseregve vár a feloldozásra. Nem jön.

Kylo visszafordul a kormányhoz, kezeit ráfonja, és úgy szorítja, hogy Rey látja a végeket elfehéredni. Nem fordul vissza, ahogy elsétál a Mustangtól.



Rey három nap múlva kap egy üzenetet egy ismeretlen számról; csak egy időpont van benne. A szíve hevesebben kezd verni; Finn is látja rajta a nyugtalanságot, ezért az ujjait a lány kezére simítva próbálja nyugtatni; Rey messze áll a nyugalomtól.

Az időpontra ott áll a parkolóban; Kylo is pár perc múlva megérkezik. Rey gyomra hirtelen süllyed, ahogy beül a kocsiba; a zsebében a diktafont hallja ketyegni, pedig tudja, hogy a hang csak a fejében létezik. Kylo nyúzott, a haja kócos és a szemei alatt táskák vannak. Nem beszélnek, csak beindítja a motort és kihajt a parkolóból. Valahol a város szélén állnak meg, ahogy a férfi azonnal kiszáll és az autó másik oldalához sétál. Rey retteg, de jól leplezi, ahogy ő is kiszáll a járműből.

Kylo szétnéz; az arcán paranoia van, pedig senki nincs a közelben; üres gyárépületek meg néhány kóbor macska, ennyi az egész. Lassan a kabátja zsebébe nyúl és egy zacskót húz elő belőle. Benne Rey hallja rezegni a pirulákat.

- Ez lenne az? - nyúl érte a lány lassan.

Kylo bólint; van a mozdulatban egy csöppnyi aggodalom.

- Clonazepam - mondja, miközben a lány kezébe ejti. Rey szeme meglepetten csillan fel. - Csak egyszeri alkalom.

Rey elsüllyeszti a kis csomagot a zsebébe; aztán pár percig még idegesen toporog Kylo előtt. Nem tudja, hogy hozza fel a témát, szóval úgy dönt, hogy egyszerűen csak nekiszögezi a kérdést a férfinak. Kylo lazán nekidől a kocsinak, ahogy a lányt figyeli, kezeit összefűzi maga előtt.

- Lopott? - kérdezi Rey; remeg a hangja.

- Számít ez? - húzza össze a szemét a férfi, de Rey csak hallgat. - Igen. Lopott. Bár Snoke nem tud róla.

- Nem lesz ebből problémád? - lepődik meg Rey. - Elvégre, ő a főnököd, nem?

Kylo végigméri a lányt; a szája megremeg, és előre lép; Rey azt várja, hogy elviharzik, de nem lesz egy lépést sem, csak kiegyenesedik és lenéz a lányra.

- Ő foglalkozik a hálózat kiépítésével. Mindent ő rakott össze a semmiből - mondja. - Elég bölcs ahhoz, hogy tudja, a kis adagokkal csak maga alatt vágná a fát. Nagy cégeknek ad el; az, amit a kezedben tartasz később hiányozni fog egy raktár leltárából.

Rey nyel egyet; emiatt Kylo biztosan bajba fog kerülni.

- Teljesen paranoiás; nyilván okkal. Hux meg, a kis ölebe, adja is alá a lovat.

- Nem kedvelitek egymást. Micsoda meglepetés - mosolyodik el a lány; próbál találni egy közös pontot Kylóval és tekintve, hogy ő egyenesen gyűlöli Huxot, ez egy jó ötletnek tűnik.

- Hux képes lenne akár a betegeket is meghánytatni néhány extra piruláért - köpi a férfi. - Egy gerinctelen kis senkiházi, aki semmibe veszi, hogy kit tapos el a célja eléréséért.

Rey szótlan; az egész gondolattól felfordul a gyomra, hogy valaki ilyesmire képes néhány fontért, szóval nagy levegőt vesz és próbálja megnyugtatni magát. A táskájában lévő kis zacskó hirtelen mintha több kilósra nőtt volna; minden annyira abszurdnak tűnik hirtelen.

A lány maga köré fonja a karját, Kylo meg a gyengéd kezeit a felkarjára simítja. Van köztük egy pillanatnyi egyetértés; valami egyensúlyba kerül a légkörben és Rey megnyugszik.

- Fázol? - kérdi Kylo csendesen, Rey meg csak bólint, úgyhogy visszaülnek a kocsiba és Kylo bekapcsolja a fűtést.

Pár pillanatig hallgatnak; Rey megemészti a szavak jelentőségét. A férfi teljesen magába zárkózik, a diktafon meg anyag nélkül kattog tovább a lány zsebében. Rey ösztönből cselekszik, amikor Kylo kezére fűzi az ujjait; ő meg csak meglepve nézi az összefűzött kis tagokat. A szemében valami ismerős fájdalom villan; Rey tudni szeretné, mikor volt utoljára hozzá valaki gyengéd.

- Miért csatlakoztál hozzájuk?

Kylo csak az érintésre koncentrál; a haja a szeme elé omlik. Fekete tintapacának tűnik az egész férfi; fekete a szeme, fekete a ruhája, fekete talán a szíve is.

- Fiatal voltam, amikor Snoke megtalált. Olyankor a legkönnyebb manipulálni - sóhajt. - Mindenkinek felajánl valamit, amire vágynak; hírnevet, hatalmat... bármit, amit csak szeretnének. Elég, ha csendben maradnak, és teszik a munkájukat.

- Neked mit ajánlott?

- Figyelmet. Elismerést - nyel egyet a férfi. - Lehetőséget.

Rey próbálja megérteni, hogy Kylo agyán mi mehetett keresztül; nem lehet könnyű a nagy Luke Skywalker unokaöccsének lenni, de nem tudja elképzelni, hogy a szülei úgy elhanyagolták, hogy egyedül a bűnözésben látja értelmét az életének.

Pár pillanatig hallgatnak, aztán Kylo beindítja az autó motorját és hátra tolat. Reynek zakatol a fejében a sok kérdés; de csak a fontosabbakra van ideje. Válogatnia kell, hogy mire van most szüksége.

- Öltél... - próbálja végül kinyögni. - Gyilkoltál már embert?

Kylo nem szól semmit; megrögzötten figyeli az utat, és nyel egy nagyot. A keze elfehéredik, ahogy a kormányba kapaszkodva próbál egyben maradni; vagy legalább fenntartani a látszatát. Rey nem vár választ, elég neki a látvány ide, de végül a férfi megtöri a csendet.

- Nem volt más választásom.

Kylo hangja gyenge; olyan, mintha csak a szellő suhogását hallaná az ember.

- Vagy ő, vagy én. Snoke nem adott választást.

Rey szemébe könnyek gyűlnek, de az agyában egy kis hang azt súgja, erről csakis Kylo tehet. Ő egyezett bele az egészbe, ő kezdett el drogot csempészni, árulni; ő piszkolta össze a kezét. És mégis; ahogy a férfira néz, nem lát mást, csak egy összetört gyermeket.

- Miért nem kértél segítséget? - kérdezi; Rey hangja remeg.

- Tudnának róla - mondja. - Minden lépésemet követik. Nem jutnék el egy rendőrig sem, már a torkomat metszenék.

- Kik? - kérdezi a lány kicsit erőteljesebben, mint kellene, de Kylo csak megrántja a vállát.

- Nem tudok neveket. Csak arcokat - rázza meg a fejét. - Hux az igazi vezető meg Snoke. Ha ők elbuknak, bukik velük az egész rendszer.

Rey nem szól semmit az út hátra levő részében; elég információt gyűjtött és nincs szüksége többre. Nem is akar tudni többet, így is felfordul a gyomra; de Kylo óvatos érintése az ujjain megnyugtatják egy pillanatra. Aztán eszébe jut; ez nem helyes. Saját magát sodorja csak veszélybe, ha engedi, hogy az érzelmei kezdjenek uralkodni felette, nem kellene hagynia, hogy az ilyen szentimentális kis érintések befolyásolják. És mégis; egy pillanatra elfelejt mindent, ami bántja. Kapaszkodót talál és belé markol.

Kylo leparkol Rey lakása előtt; aztán pár pillanatig még hallgatnak. Rey végigtekint a férfi nyúzott arcán; túl sok démona marcangolhatja most őt belülről.

- Biztonságos ma hazamenned? - kérdezi végül; Kylo felocsúdik a kábulatából és szembe néz vele.

- Csak amennyire neked - válaszol és Rey szíve a torkába szalad. Mély levegőt vesz, az ujjai már a kilincsen vannak.

- Nem szeretném, ha bajod esne miattam - suttogja; nem tudja pontosan, hogy mire érti, de az ereiben rezonál a bizonytalanság.

A levegőben ott függ közöttük az a ki nem mondott szó, az a félmondat, amit Rey hagy lógni; nem akarja kierőltetni a száján, hogy minden szándéka ellenére is, hátba fogja támadni a férfit.

- Ne aggódj - néz rá Kylo. - Tudok vigyázni magamra.

Rey bólint és már az ajtót nyitja; aztán egy pillanatra visszafordul és egy apró csókot nyom a férfi ajkaira. Egy pillanatig tart; alig érzékelik egymás közelségét, és már vége is. Rey az ajtó előtt áll; kezét a kocsi tetejére lapítja.

- Légy óvatos - suttog és távolabb lép.

- Te is - mondja neki a férfi, majd még egy pillanatra kihajol az ablakon, hogy a távolodó lány után szóljon. - És Rey...

A lány kíváncsian fordul vissza.

- Sok szerencsét.


Megjegyzések

  1. Vííííííííííí - de rég voltam erre. :D
    Szia! Így utólag is köszönök. Most tökre béna meg rövid leszek, de na... Nagyon, izé, mindent nagyon imádtam eddig, és szerintem fogok is! Ezt így most itt hagyom estére! A sok felkiáltójelért elnézést, de úgy feldobott ez a fejezet! :3

    Terra

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerencséd van, tökre imádom a béna és rövid kommenteket is *-* Örülök, hogy tetszett neked a fejezet, nem sokára (kinek hazudok...) jön a következő fejezet.:D

      Törlés
  2. Obi-Wan, mint rendőr... Már meg sem lepődök. Imádom, ahogy beleszövöd a karaktereket. Kíváncsi vagyok, odaadja-e a felvételt Rey.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon